CENTRE D'INVESTIGACIÓ ARTÍSTICA



Matta-Clark torna a l’Espai Tònic de la mà de Harold Berg

Dissabte 1 de juny a les 20 h teniu una nova proposta: passi de dos documentals de Gordon Matta-Clark, de la mà de Harold Berg. Posteriorment s’obrirà una roda de preguntes.

Aquest passi és la segona part de la presentació que vam fer a l’Espai Tònic l’agost passat, on vam visualitzar uns metratges inèdits de l’obra “Jacob’s Ladder” amb la qual l’artista va participar en la 6a edició de Documenta, la mostra realitzada ininterrompudament cada cinc anys a Kassel (Alamània) des de l’any 1958.

En aquesta ocasió, l’expert i col·leccionista Harold Berg, ha escollit dues obres més generals. Una d’elles és “Splitting“, que ens presenta la producció més coneguda de Matta-Clark, el tall d’edificis. En aquesta filmació veiem la secció d’una casa unifamiliar d’Humphrey Street, a Englewood, Nova Jersey. En l’altra peça escollida, “Fresh kill“, potser una mica més desconeguda, veiem directament la manera de fer del personatge, mitjançant el registre del procés complet de la destrucció del seu camió (al que va anomenar “Herman Meydag”), per un bulldozer, en un lloc de ferralla.
Aquesta filmació es va mostrar també a la 5a edició del famós Documenta.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Ambdues visualitzacions esperem que us obrin la curiositat, com ho va fer en nosaltres, per a seguir indagant en l’obra de Matta-Clark, doncs tenim la sort de què Harold Berg, gran coneixedor a escala mundial de la vida i producció de Gordon, resideix a l’Empordà i ens proposa aprofundir periòdicament sobre el tema.

Benvinguts i benvingudes!

Tiítol: SPLITTING
Any:1974
Duració:10:50 min.
Format: súper 8mm
Imatge en blanc i negre i color. Sense àudio

Títol: FRESH KILL
Càmera: Burt Spielvogel, Rudy Burkhardt.
Productor: Holly Solomon, Burt Spielvogel.
Any: 1972
Duració: 12:56 min
Format: 16 mm
Imatge a color. Amb àudio

per O.S.V



Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada