“Espècies Minerals” del ceramista David Rosell

Benvolguts i benvolgudes, aquesta tardor ens sumem a la proposta de la celebració de la primera edició de la Terracotta Biennal amb l’exposició “Espècies Minerals” de David Rosell. L’esdeveniment s’inaugurarà el dijous 15 d’octubre a les 19 h amb un aforament limitat a 20 assistents. Cal reserva prèvia al correu espai@tonic.cat

Recordar que l’exposició roman oberta al públic del 16 d’octubre fins al 14 de novembre 2020, i podeu visitar-la en l’horari habitual. Us hi esperem!

ESPAI TÒNIC
Dijous i divendres
Matins de 11.00 a 14.00 h
Tardes de 17.00 a 20.00 h
Dissabtes
Tardes de 17.00 a 20.00 h
Fora d’aquest horari: possibilitat de visites reservant per e-mail
espai@tonic.cat

(…) De ben petit em van regalar un mineral. Una pedra blava. Un Lapislàtzuli. Va ser el primer d’una col·lecció que vaig anar fent durant anys. Temps després, l’ofici de ceramista va esdevenir la meva professió. A través de l’estudi de les matèries primeres i els processos ceràmics vaig adonar-me que les pedres i la ceràmica estan fets dels mateixos elements. Elements que podia fer servir, no per fer plats i olles, sinó per ampliar la meva col·lecció (…)

I així és com adaptant l’escala de pressió i temperatura de la natura a la mesura de l’home, David aconsegueix un seguit de peces que qüestionen la nostra percepció, són peces ceràmiques, pedres trobades o bé pedres transformades? Amb aquesta singular exposició d’Espècies Minerals ens invita a fer l’exercici d’intentar esbrinar el seu origen:

Pedres ceràmiques creades al taller de ceràmica.
Pedres trobades creades per la natura.
Pedres transformades creades per la natura i alterades en el taller.

Podeu jugar a endevinar a quin grup pertanyen.
Més informació: @mineralspieces

Terracotta Biennal neix com un esdeveniment cultural, artístic, artesanal i expositiu de la ceràmica. La Bisbal d’Empordà, capital de la ceràmica, organitza aquest nou format d’esdeveniment amb l’objectiu de mostrar arreu l’art de la ceràmica.

L’esdeveniment pretén aglutinar la diversitat de la ceràmica i dels seus interessos i es presenta com una proposta per atraure galeristes, col·leccionistes i entusiastes de la ceràmica. La proposta vol consolidar-se com a punt de trobada emmarcat en el món la ceràmica: un espai networking per reunir-se i gaudir, i tractar la disciplina aplicada en d’altres assignatures, com la jardineria, escultura, disseny o arquitectura, entre moltes altres.

La biennal vol mostrar la ceràmica actual com el fil conductor d’una història compartida d’un municipi que té una identitat pròpia i que arriba a l’actualitat amb ambició, amb projecció, amb esperit de capitalitat, sense deixar de banda els orígens: un equilibri harmònic entre tradició i innovació.

text: Olga Solà i Viñas

2 respostes

Trackbacks i pingbacks

  1. […] a l’any vinent, vam decidir conjuntament amb l’artista prorrogar l’exposició ESPECIES MINERALS, que la podreu visitar fins al 19 de desembre […]

  2. […] i benvolgudes, aquí us deixem un recull fotogràfic del primer dia d’exposició “d’Espècies Minerals” de David Rosell. Exposició vinculada a la 1ª edició de la Terracotta […]

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.