PROGRAMACiÓ LaBGC

programació LaBGC

El cap de setmana passat es va inaugurar l’exposició de LaBGC a la Casa de Cultura, de Girona.

Espai Tònic com a sala de contacte pels interessats en les obres de Bàrbara hi va estar present.

Paral·lel a l’exposició d’aquests quadres hi ha una sèrie de conferències, debats, presentacions i concerts que defineixen i profunditzen en el motiu de la mostra: RENOVACIÓ | ARRELAMENT i METAMORFOSIS | VIDA QUE ES VIU.

Us adjuntem la programació per si és del vostre interès. O podeu descarregar-la AQUÍ

26 de febrer de 2016, 20h INAUGURACIÓDE L‘EXPOSICIÓ
Amb la presència del Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya, Sr. Carles Puigdemont i Casamajó; Sr. Albert Piñeira i Brosel, alcalde de Puigcerdà i vicepresident de la Diputació de Girona; Mons. Brahim Baddi, cònsul general del regne del Marroc a Girona; Sr. Andrew Dickin, cònsul honorari de la Gran Bretanya a Girona; Mons. Francesc Pardo i Artigas, bisbe de Girona.

28 de febrer de 2016, 18h L’ESPERANÇA DEL FUTUR
El repte de fer reals els drets dels infants.

A càrrec de Pilar de Bolós Canal (Catalunya), directora de l’Escola Carme Auguet, i el professor i Dr. Manuel Férez Fernández (Catalunya), jurista. L’acte comptarà amb l’actuació musical d’Estusha Grinberg Arditti (Mèxic), cantant que fusiona la seva peculiar forma de cant, influenciada per les cerimònies dels indígenes, amb sons de diferents cultures del món i de la música contemporània.

2 de març de 2016, 20h EL MÓN ES VA QUEDAR A GIRONA
Sota la direcció de Rüdiger Oppermann, arpista i músic experimental alemany, es presenten 15 músics de diversos països en un acte que trenca fronteres. Un delit per a l’ànima, la intuïció i la ment.

Músics: Rüdiger Oppermann (Alemanya), Olga Bereza (Ucraïna), Estusha Grinberg Arditti (Mèxic), Mauricio Campos (Xile), Javier Ciancio (l’Uruguai), Katy Evoghli (Iran), Carlos Pérez González (Cuba), Antoni Madueño (Catalunya), Alexandre Nunes de Oliveira (Portugal), Cristian Ruiz (l’Argentina), Rusó Sala (Catalunya), Edmond Agenor Ngague Siani (el Camerun) i Cote de Xilé (Xile).

6 de març de 2016, 18h METAMORFOSIS LITERÀRIES
El poeta llatí Ovidi descriu, a partir de la mitologia grega i romana, la creació i la història del món en el poema Les metamorfosis, d’enorme influència en la tradició literària occidental. A partir d’Ovidi, aquesta lectura de textos literaris ens acostarà a altres metamorfosis, com les d’Apuleu (L’ase d’or) o altres textos de la tradició literària posterior a la clàssica, com Les metamorfosis d’Ovídia, de Josep Palau i Fabre (1996).

A càrrec de Lluís Lucero Comas (Catalunya), filòleg i poeta; Anna Perera (Catalunya), doctora en filologia i poeta; Arnau Pons (Catalunya), poeta i traductor; i Mariàngela Vilallonga (Catalunya), catedràtica de Filologia Llatina a la Universitat de Girona.

9 de març de 2016, 20h CONEIXEM ÀFRICA?
Àfrica és realment el continent més jove? El més vell? El més ric? El més pobre? Contrastos!

A càrrec del Sr. Amadou Diallo (el Senegal), director general de l’empresa de transport DHL i president d’Amref Health Africa a Alemanya, i conferència del Sr. Jean Baptiste Diabone Sambou (Senegal) i música d’Edmond Agenor Ngague Siani (el Camerun).

13 de març de 2016, 18h BARRERES, CONTACTES I PAISATGE
Barreres, contactes i paisatge fa referència a la diversitat de les comunitats hebrees europees i les seves múltiples expressions culturals, que tenen un origen comú, el mateix substrat i les mateixes creences que han donat una enorme riquesa cultural, tant lingüística —Jiddisch, castellà sefardita…— com literària, musical i de totes els ordres. Llegirem textos literaris hebreus i escoltarem cançons medievals.

A càrrec de Johannes Heil (Alemanya), historiador de tots els ordres; Sílvia Planas Marcé (Catalunya), historiadora i Antoni Madueño (Catalunya), músic.

16 de març de 2016, 20h LA “JERUSALEM” DE JORDI SAVALL: MÚSICA PER A LA CIUTAT DE LES DUES PAUS
Jerusalem és anomenada “La Ciutat de les dues paus”, l’espiritual i la terrenal, i està considerada la ciutat religiosa més important del món. El mestre Savall ha reconstruït la banda sonora d’una història mil·lenària en un programa de textos i peces musicals que ens porten a entendre perquè la humanitat encara avui hi peregrina. Una audició comentada que ens en donarà les pautes.

A càrrec del professor Dr. Manuel Forcano i Aparicio (Catalunya), poeta, i Katy Evoghli (Iran), música.

20 de març de 2016, 18h VEIL
Els artistes Keith Khan i Carlos Alma presenten dos nous treballs inspirats per una multitud de referents culturals, on es barregen l’experiència personal i allò que han après. Les pintures en viu d’en Keith són un reflex de les mitologies hindú i japonesa, que adquireixen vida mitjançant la dansa butoh d’en Carlos i el seu control corporal, acompanyat d’un paisatge sonor cultivat en una peregrinació al Japó.

A càrrec de Keith Khan (Anglaterra), artista, i Carlos Alma (Espanya), artista

23 de març de 2016, 20h 7.000 ANYS DE CONTINUÏTAT ESTÈTICA – DE LA VELLA EUROPA FINS A L’ART MODERN
Les fonts d’inspiració de l’art modern es troben en un horitzó encara més antic que la Grècia antiga o la civilització romana: a la Vella Europa. En aquest acte coneixerem fins on arriba la continuïtat artística d’aquesta civilització tan poc coneguda.

A càrrec del professor Dr. Harald Haarmann (Finlàndia), investigador de cultures i llengües; Lluís Freixas i Mascort (Catalunya), poeta; i la formació de música clàssica índia de Gianni Cavallaro (Itàlia) i Olga Solà i Viñas (Catalunya).

30 de març de 2016, 20h D’ARRELAMENTS I POEMES – DE METAMORFOSI I CANÇONS
“Con el tiempo las ideas pasan, los conceptos cambian, las tesis se vuelven tontas, y lo único que nos queda son las metáforas.” Ramón Gómez de la Serna.
“Ningún poema, ni siquiera la poesía, cambiará el mundo; pero un verso desnudo puede hacerse candil en la callada oscuridad de lo ya dicho.” Jorge Garralda.
“Bienvenido extranjero, a este lugar, donde el gozo se sienta en cada rama.” William Blake.

Acte a càrrec dels artistes Mauricio Campos (Xile), músic; Dr. Jorge Garralda (l’Argentina), poeta; i Cote de Xilé (Xile), cantant.

3 d’abril de 2016, 18h ELS HOMES ENVELLEIXEN, LES DONES ES FAN GRANS
L’envelliment comença amb el naixement i acaba amb la mort. Aquesta frase sona com la descripció d’un procés merament biològic igual per a tots els humans. Però això és un engany. Socialment, la prova física de l’envelliment en les dones té un significat completament diferent a la dels homes.

A càrrec de la professora Bascha Mika (Alemanya), autora i cap de redacció del Frankfurter Rundschau; Carlos Pérez González (Cuba), músic; i Amparo Parra (Cuba), poetessa.

6 d’abril de 2016, 20h EL RITME DEL SER I LA UNIÓDEL MISTERI CÒSMIC
Mons. Jaume Angelats ens obre les portes al món de la religió, la filosofia, la ciència i la revelació de Raimon Panikkar, mentre Rusó Sala reflexiona amb cançons sefardís, música araboandalusa i musicacions de textos de Ramon Llull sobre les tradicions mare oblidades de la nostra cultura, en un diàleg entre la cançó d’autor i l’actualitat; un present que demana a crits ponts de comunicació.

A càrrec de Mons. Jaume Angelats (Catalunya), teòleg, i Rusó Sala (Catalunya), guitarrista i cantant.

10 d’abril de 2016, 18h CAPES CULTURALS
Familiar o no familiar? A prop o lluny? Blanc o negre? Les visions des de diferents angles.

A càrrec del Dr. Francisco Orengo García (Espanya), metge psiquiatre; prof. Dr. Jörg Rudolf Zimmer (Alemanya), filòsof i germanista; Lluís Locano (Catalunya), músic; Mauricio Campos (Xile), músic; Josep Maria Surell i Josep Quer (Catalunya), músics.

13 d’abril de 2016, 20h LES TEMPERATURES DE LA PELL
Com la pell, el poema dansa. Com el poema, la dansa flueix, s’atura i alça el vol. La pell té el seu ball, la seva temperatura i el seu moment. És memòria atàvica o present rabiós, passió o quietud, i tots els matisos entre el foc i la neu. Quatre dones, tres idiomes, infinitat de maneres d’expressar el trànsit, la paraula i la imatge.

A càrrec de Dora Kelvin (el Brasil), poeta; Leah Stoch Spokoiny (el Canadà), innovadora; Cinthia Leal do Nascimento (el Brasil), ballarina de fusió tribal brasilera; i Laia Claver Nadal (Catalunya), poetessa.

17 d’abril de 2016, 18h ORIENT I OCCIDENT
Dues cultures diferents entre si que cerquen la convivència per a un món millor.
Orient: Imatges embolcallades de sons que tenen la màgia de perfums que atrauen el teu despertar tot buscant la pau.
Occident: Ets refugi d’esperança per a altres cultures que anhelen un altre nou món en pau i harmonia.

A càrrec de l‘Associació Siraj (el Marroc) i Mohamed Attouil (el Marroc), músic sufí; Abdella Benaqqa (el Marroc), poeta; Soumaya Waez Bieto (Síria), poetessa; i Consol Vidal i Riera (Catalunya), poetessa del desert.

20 d’abril de 2016, 20h CRIDANT-NOS ELS UNS ALS ALTRES: PINTURES A TRAVÉS DELS MITJANS
Poetes i músics creen imatges de la ment i els pintors plasmen paraules i música a la tela. Els artistes travessen els mitjans i tenen converses que superen les meres pinzellades, notes musicals, o paraules sobre el paper. En aquest acte s‘intentarà superar les barreres artificials i, inspirant-se en les pintures de LaBGC, crear una síntesi acolorida, un calidoscopi de colors vius, música i paraules.

A càrrec d’Olga Bereza (Ucraïna), música; Yuko Kato (el Japó), artista; Alexandre Nunes de Oliveira (Portugal), músic i poeta; prof. Dr. Hans Bjarne Thomsen (els Estats Units), historiador de l’art.

23 d’abril de 2016, 18h LES EINES DE COMUNICACIÓPER A UN MÓN MILLOR: LA MÚSICA, LA PINTURA, COLORS, FORMES, PARAULES I MENJAR
Cal preservar la cultura, les tradicions i la identitat dels pobles del món. La música, la pintura, la poesia o qualsevol expressió artística pot ser una de les millors eines per agermanar els diferents pobles i la seva gent, allò que no aconsegueix la política, les religions i, ni de bon tros, els diners. Eduquem en la diversitat, sense oblidar les tradicions i els valors que ens han transmès generacions anteriors.

A càrrec de Javier Cinacio (l’Uruguai), cantant de tango; Daniel Creus Sinclair (Catalunya), traductor; Cristian Ruiz (l’Argentina), músic; i el Dr. Marc Tarrús i de Vehí (Catalunya), poeta.

PROJECTE SOLIDARI NOSALTRES
El projecte Nosaltres és una iniciativa paral·lela a les exposicions programades i impulsada per LaBGC, que es compromet a destinar el 30% dels guanys obtinguts a través de la venda ordinària d’obres pels seus canals habituals de comercialització a les entitats següents:

Bärenherz Stiftung
La Fundació Bärenherz Stiftung de promoció de llars d’acolliment i acompanyament per a famílies amb nens amb malalties terminals.

Fundació CIMA Jordi Savall
Fundació Centre Internacional de Música Antiga Jordi Savall per a la recuperació del patrimoni musical universal des del segle X fins a 1850.

Mantenerse a flote
Natació per a tothom. Un projecte per donar l’oportunitat d’aprendre a nedar a tots els infants de Girona.

Plan International
Plan Internacional de cooperació i ajuda al desenvolupament infantil en zones de conflicte i/o pobres, impulsada pel periodista anglocatalà Johnn Langdon-Davies, establert durant llargs períodes a Sant Feliu de Guíxols, i fundada inicialment per atendre orfes de la Guerra Civil espanyola.

Per a més informació sobre l’obra de LaBGC podeu dirigir-vos a:

ESPAI TÒNIC
Associació Cultural El Nou Graner
Carrer de Ponent 25
17111 Vulpellac (La Bisbal d’Empordà)
Tel: +34 972 642 421
Mòb: +34 648 755 950
A/E: info@tonic.cat
www.espai.tonic.cat

KUNSTKONTOR WIESBADEN
Taunusstrasse 39
65183 Wiesbaden – Alemanya
Tel: +49 611 17250482
Mòb: +49 172 6811533
A/E: info@kunstkontor-wiesbaden.com
www.kunstkontor-wiesbaden.com

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.