CENTRE D'INVESTIGACIÓ ARTÍSTICAPiano Solo, l’exposició de Sebi Subirós

Benvolguts i benvolgudes us presentem la primera gran exposició d’aquest any a l’Espai Tònic. Sebi Subirós ens interpretarà la seva particular visió del piano, un objecte arxiconegut per tots, que a “Piano Solo” es transforma de maneres inversemblants.

Inauguració
el 15 de febrer 2020
a les 20.00 h.

El piano és un instrument que, per mitjà d’una complexa sèrie de palanques, martells, cordes i tecles, i de materials tan diversos com fusta, feltre, metall i os dóna lloc a un llenguatge que li és propi; el llenguatge musical.
Però com et pots imaginar, l’interès de Sebi Subirós no s’atura en aquest piano com a mer instrument sonor. Encuriosit per les seves múltiples possibilitats en desgrana les peces i n’extreu la mínima expressió; i detenint-se en els diferents elements que el conformen, n’obté nous sabors.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

En aquest fet, aparentment trivial, de donar-li la volta a un objecte tan quotidià de les nostres cases, bé de casa dels nostres avis, i d’escenaris del més variat, es pot apreciar un cop més el que tant defensem, i és que possiblement la tasca de l’art no sigui altra que intervenir entre el que veiem i el que es manifesta sense nom més enllà del que veiem, com una mena d’enfilada simbòlica entre el veure i la mirada de l’altre, qüestionant-nos i fent-nos reflexionar sobre els límits del que és i d’allò que pot arribar a ser.

En Piano Solo, és l’objecte en si, el que clama per a un nou llenguatge, més teatral i eminentment visual, i així Sebi, l’artista, jugant amb totes i cada una de les peces, acaba tocant el seu propi solo de piano o com en diuen els francesos “jouer du piano”.

Nosaltres amb Sebi ja hi hem jugat en altres ocasions, el vam conèixer arran de l’exposició “Art en Obres“, que va ajuntar a Espai Tònic, a sis artistes de la comarca, amb motiu de la celebració del nostre primer any de trajectòria expositiva. Això va obrir les portes a El Novio de la Mujer Barbuda”, i l‘any passat a la Sala Blanca, vam presentar el seu “Epistolari Secret”, fet que ens va permetre organitzar una visita guiada al seu nou taller de treball a Sarrià de Ter. És un plaer poder seguir al costat dels artistes que apreciem. I donar-vos les gràcies a tots vosaltres per a fer-ho possible.

L’exposició es podrà visitar fins al 16 de maig 2020.

O.S.VDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada